W sobotę 20 grudnia spotkaliśmy z młodzieżą uczestniczącą w programie
„Kultura życia od kuchni” w siedzibie Stowarzyszenia Twórców Kultury,
Sztuki Kamienica 56.
W adwentowy czas wspólnie przygotowywaliśmy włoskie pierogi ravioli i tagliatelle.
Adepci sztuki kulinarnej stawiali pierwsze kroki pod okiem rodowitego Włocha Andrea Parolo. Wyrabiali jajeczne ciasto makaronowe, barwili szafranem i kakao.
Do ravioli z szafranowego makaronowego ciasta przygotowali farsz z dorsza i krewetek z nutą czosnku i natki pietruszki, a do kakaowego z sera gorgonzola, ciasteczek migdałowych amaretti i gruszek.
W adwentowy czas wspólnie przygotowywaliśmy włoskie pierogi ravioli i tagliatelle.
Adepci sztuki kulinarnej stawiali pierwsze kroki pod okiem rodowitego Włocha Andrea Parolo. Wyrabiali jajeczne ciasto makaronowe, barwili szafranem i kakao.
Do ravioli z szafranowego makaronowego ciasta przygotowali farsz z dorsza i krewetek z nutą czosnku i natki pietruszki, a do kakaowego z sera gorgonzola, ciasteczek migdałowych amaretti i gruszek.
Najmłodszy adept Aleksander własnoręcznie
wygniecione i wywałkowane płaty makaronowe przemienił w zgrabne wstążki
tagliatelle.
Na koniec kuchcikowie ugotowane ravioli okrasili suto
roztopionym masłem i szczodrze posypali serem Grana Padano i zmielonymi
orzechami włoskim.
Palce lizać.
Wielkie brawa dla Wszystkich i do zobaczenia w nowym roku.
Więcej zdjęć znajdziecie tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz