środa, 19 listopada 2014

Informacja dla uczestników projektu "KULTURA ŻYCIA OD KUCHNI"

Uwaga uczestnicy projektu!
Zadbajcie o zwolnienia w szkole na to wydarzenie.
DOBRY TARG
 
Uczestnicy projektu ''Kultura życia od kuchni '' odwiedzą pokaz w ramach programu realizowanego przez Stowarzyszenie Twórców Kultury I Sztuki KAMIENICA 56.
 
ZAPRASZAM 26 listopada 2014 roku o godz. 13.00 na 4. Good Food in Boutique Hotel's.
 
Tym razem spotkamy się z firmą rodzinną Państwa Rutkowskich, producentami oleju rzepakowego z Góry św. Wawrzyńca.
 
W Polsce produkcja oleju rzepakowego sięga XVI w. 
Wtedy to w naszym kraju odnotowano pierwsze uprawy rzepaku. 
Olej wytwarzano stosując proste prasy. 
W połowie XX w. tłoczenie oleju stopniowo zanikało.
 
Zachwycamy się się walorami zdrowotnymi oliwy z oliwek, a najnowsze badania mówią o tym, że nasz, rodzimy produkt - olej rzepakowy tłoczony na zimno dorównuje, a nawet pod wieloma względami stanowczo przewyższa oliwę z oliwek.
 
DOBRY TARG
ZAPRASZAM!!!
 26 listopada 2014 roku o godz. 13.00 na 4. 
Good Food in Boutique Hotel's.


Informacja: Facebook Kamienica 56
Projekt "KULTURA ŻYCIA OD KUCHNI" 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz